‘Met veel plezier kijk ik terug op mijn loopbaan bij Rendon’

In gesprek met Hans van Daalen, uitvoerder.

15 jaar geleden begon Hans zijn carrière bij Rendon als houtrotreparateur. Langzaam groeide naar de rol van uitvoerder. De komende weken stuurt hij onze betonwerkers en timmermannen nog aan. Want eind van het jaar gaat hij met pensioen. “Het is geweldig om te horen dat ze blij waren met mijn leiding en ons werk.”

“Na de lagere school volgde ik een opleiding tot timmerman. Toen ik vijftien jaar geleden de vacature van houtrotreparateur tegenkwam, twijfelde ik niet lang om te solliciteren. Wat me aansprak aan de rol? Een product dat niet meer in goede staat is, herstellen. Dat gaf me energie.”

Aan de slag als houtrotreparateur

“Na een paar gesprekken werd ik aangenomen. Als houtrotreparateur repareerde ik kozijnen, verving ik ramen en herstelde ik houtrot met de Repair Care techniek. Pakweg vijf jaar deed ik dit werk.”

Groeien naar een leidinggevende rol

“Langzaam kreeg ik er meer leidinggevende taken bij. Ik weet nog dat we een groot project in Delft kregen waar we bij woningen veel houtrot moesten herstellen. Bij dit project waren er extra timmerlieden nodig. Ik mocht ze aansturen. Dat vond ik erg gaaf om te doen!”

Timmerwerk en beton

“Van voorman groeide naar de rol van uitvoerder. Bij Rendon in Werkendam ligt de focus op betonrenovatie. Als uitvoerder ging ik dus ook meer betonprojecten doen. Of dit wennen was? In het begin wel. Ik ben altijd timmerman geweest en van betonreparatie wist ik nog niet zoveel af. Ik zag er overigens wel de uitdaging in. Van de betonmannen kon ik nog veel leren. En veel projecten waren een combinatie van betonreparatie met timmerwerk. Ik hoefde dus niet te stoppen met de timmerwerkprojecten.”

Het hoogtepunt bij Rendon

“Een van de hoogtepunten van mijn werk bij Rendon? Dat was de periode waarin ik als uitvoerder betrokken was bij renovatieprojecten (ongeveer tien jaar geleden). We renoveerden keukens, badkamers en toiletten in woningen. Daarbij werkten we veel samen met loodgieters, schilders, metselaars en elektriciens. We werkten in een hecht team. Elke dag bracht een nieuwe uitdaging met zich mee.”

Collega’s en contact met bewoners missen

“Met veel plezier kijk ik terug op mijn loopbaan bij Rendon. Samen met mijn collega’s hebben we veel mooie projecten gedaan en veel bewoners blij gemaakt met het resultaat. Het is geweldig om te horen dat ze blij waren met mijn leiding en ons werk. De interactie met mijn collega’s en bewoners zal ik ook gaan missen. Maar ik kijk ook uit naar een welverdiend pensioen.”

Ga je graag aan de slag bij een organisatie waar je jezelf kunt ontwikkelen? Vind jij het – net zoals Hans – belangrijk om samen met een hecht team van collega’s aan onderhoudsprojecten te werken? Dan komen we graag in contact met je! Stuur een mailtje naar ons: hrm@rendon.nl. Direct solliciteren? Bekijk hier de vacatures op onze website!