‘Bij Rendon krijg ik de kans om nog meer te leren’

In gesprek met… Eldred

“We werken hard, maar er is ook altijd tijd voor een grapje of: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.” Met een emmer voegmiddel en gereedschap in zijn hand klom Eldred Peets deze ochtend al vroeg de steigers op. Samen met zijn team voegt hij de buitenmuren van een appartementencomplex aan de Broekslootkade in Voorburg.

Geboren en getogen in Curaçao maar nu alweer ruim 25 jaar in Nederland. Eldred Peets werkt pakweg dertien jaar bij Rendon: “Timmeren deed ik al jaren, maar bij Rendon kreeg ik de kans om nóg meer te leren.”

Ontwikkelen bij Rendon

“Op mijn vorige werk deed ik vaak kleine klusjes bij mensen thuis”, vertelt Eldred. Hij geeft het verhelpen van een klemmende deur en het renoveren van een badkamer als voorbeeld. Bij Rendon ontwikkelde hij zich verder in zijn vak. “En nu doe ik echt van alles!”. Met het voegbord in zijn hand wijst hij trots naar een stuk muur die hij net gevoegd heeft. Bij Rendon leerde hij onder meer voegen, hemelwaterafvoeren vervangen, schilderen en beton herstellen.

Werkplezier staat voorop

Voor Eldred geldt: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Hij vindt het belangrijk dat hij elke dag met goede zin naar zijn werk gaat. Wat hij zo leuk vindt aan zijn werk? “Mensen helpen en blij maken door iets wat oud of versleten is weer mooi te maken.”

Collega’s maken de sfeer

Daarnaast vindt Eldred het belangrijk dat de sfeer op de werkvloer goed is. “Mijn collega’s zorgen ervoor dat ik het hier echt naar mijn zin heb. Het zijn aardige mensen. We werken hard, maar er is ook altijd tijd voor een grapje.”

Verder verdiepen in het vak

Ook al werkt Eldred nu bijna 25 jaar als timmerman. Hij vindt dat hij nog lang niet uitgeleerd is. Daarom gaf hij een tijdje geleden bij zijn leidinggevende aan dat hij zich wil ontwikkelen op het gebied van betonrenovatie. Binnenkort gaat hij hier een opleiding voor volgen.

Benieuwd naar hoe jij je als timmerman kunt ontwikkelen bij Rendon? We maken graag kennis met je! Neem contact op met ons: hrm@rendon.nl.