‘Er zijn hier veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen’

In gesprek met… Dennis

Als zzp’er maakte Dennis Beck in 2019 kennis met Rendon in Voorburg. Hij merkte al snel dat hij een klik had met de organisatie. Na zes maanden kreeg hij een vast contract aangeboden als tegelzetter / stukadoor. Een paar jaar later maakte hij de stap naar de rol van uitvoerder. “In die jaren dat ik nu bij Rendon werk, merk ik dat er veel mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen.”

“Hier wordt niet in hokjes gedacht, maar geluisterd naar wat jij leuk vindt om te doen en naar waar jij goed in bent. Je werkzaamheden worden daar dan eventueel op aangepast. Dat maakt dit bedrijf naar mijn idee uniek. Als je bijvoorbeeld als uitvoerder meer met calculatie hebt dan met mensen, dan kun je groeien naar de afdeling Calculatie. Als je liever met de mensen omgaat, dan past de afdeling Servicedesk misschien beter bij je.”

‘Bij Rendon krijg ik veel vrijheid’

Van zzp’er naar loondienst

“Hoe ik bij Rendon terecht gekomen ben? Ik werkte als zzp’er en verhuurde me aan bedrijven als tegelzetter/stukadoor. Via een uitzendbureau kreeg ik begin 2020 een opdracht bij Rendon die een half jaar duurde. Na die periode kreeg ik een mooie aanbieding en koos ik voor loondienst. Bij Rendon had ik veel vrijheid. Mijn tijd mocht ik zelf indelen en ik mocht zelf bepalen met welk materiaal ik werkte. Het vertrouwen dat ik vanuit de organisatie kreeg, gaf mij een fijn gevoel.”

Groeien naar uitvoerder

“Maar na bijna twee jaar, het was eind 2021, kreeg ik knieproblemen. Deze waren zo erg, dat ze nooit meer over gingen. De rol van tegelzetter/stukadoor kon ik niet meer uitvoeren. Hierover ging ik in gesprek met mijn leidinggevende. Hij zei: ‘Je hebt zoveel ervaring met het uitvoeren van andere rollen. Hoe zou je het vinden als we je opleiden tot uitvoerder?’ Dit verraste me. In het verleden werkte ik als hoofdplanner bij een bouwmaterialenhandel waardoor ik ervaring had met mensen aansturen en leidinggeven. Dat vond ik toen al erg leuk om te doen.”

‘Vooral tijdens mijn inwerkperiode merkte ik dat je het op de werkvloer écht samen doet’

Collegialiteit

“Aan het begin van het jaar 2022 liep ik de eerste vier weken mee met een collega-uitvoerder. Daarna heb ik een maand bij de werkvoorbereiders gezeten om het ERP-programma Navision te leren kennen. In de tussentijd volgde ik diverse opleidingen voor de rol van keurmeester. In april kreeg ik mijn eerste klant toegewezen. Vooral tijdens mijn inwerkperiode merkte ik dat je het op de werkvloer hier écht samen doet. Elke dag maak je er samen het beste van. Geen vraag is te veel, iedereen probeert je altijd te helpen.”

Verbindende rol

“Wat mijn ambities zijn? Ik ben nu bijna vijftig en heb niet de ambitie om verder door te groeien naar een nieuwe functie. Ik heb nu een verbindende rol tussen de leidinggevenden en de jongens op de werkvloer. Ik zorgt dat alles op de werkvloer goed verloopt en daar voel ik me heel erg goed bij.”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een organisatie waar veel groeimogelijkheden zijn? Maak dan eens kennis met ons! Stuur een mailtje naar de afdeling HRM: hrm@rendon.nl. Direct solliciteren? Bekijk hier de vacatures!