‘Iedereen is behulpzaam en neemt de tijd om iets uit te leggen’

In gesprek met… Chevali

“Groeien en ontwikkelen vind ik erg belangrijk”, vertelt Chevali Lalta. En die kans krijgt ze bij Rendon in Voorburg. Vier jaar geleden begon ze als stagiaire werkvoorbereider. Nu wordt ze opgeleid tot uitvoerder. Dit is haar verhaal.

“Op de werkvloer is iedereen altijd erg behulpzaam. Ik kan alles vragen en bespreken. Als stagiaire, werd ik niet als student, maar als collega behandeld. Ik hoorde direct bij het team en dat gaf me een fijn en vertrouwd gevoel.”

Stage lopen bij Rendon

“In het derde jaar van mijn mbo-opleiding Bouwkunde liep ik stage bij Rendon in Voorburg. Via een docent kwam ik in contact met het bedrijf. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek was er direct een klik met het team. Niet veel later begon ik als stagiaire werkvoorbereider. Ik startte met het maken van kleine orders. Maar al snel kreeg ik er steeds meer verantwoordelijkheden bij.”

Werken bij Rendon

“Na mijn stageperiode mocht ik parttime bij Rendon blijven werken. We zaten toen middenin de coronatijd. Veel colleges werden online gegeven. Daardoor had ik veel tijd naast mijn studie. Na mijn opleiding mocht ik fulltime bij Rendon aan de slag gaan als werkvoorbereider. Dat vond ik erg fijn. De rol was dynamisch, ik had verschillende werkzaamheden. Ik vind het fijn om veel werk te hebben en hou van het hebben van een hoge werkdruk. Dan presteer ik beter. Wanneer ik veel taken afgetikt heb aan het eind van de dag, heb ik voor mijn gevoel een goede werkdag gehad.”

‘Samen keken we naar een passende vervolgstap voor mij’

Groeien

“Maar ik merkte al snel dat ik het in die rol ook rustiger kon hebben. Dat vond ik wat minder leuk. Hierover ging ik in gesprek met mijn leidinggevende. Ik gaf aan dat ik groeien en kunnen blijven ontwikkelen erg belangrijk vind. Samen keken we naar een passende vervolgstap voor mij. Zo kwamen we uit bij de rol van uitvoerder. Deze opleiding rondde ik eind 2023 af.”

‘Elke dag leer ik iets nieuws en ontwikkel ik me verder’

Meer verantwoordelijkheid

“Als uitvoerder in spé heb ik er nu al een aantal nieuwe verantwoordelijkheden bij, zoals het uitvoeren van veiligheidsinspecties en het contact hebben met de jongens die buiten werken. Elke dag leer ik iets nieuws en ontwikkel ik me verder. Laatst moest ik het één en ander uitzoeken voor HWA’s (hemelwaterafvoeren). Hier was ik niet bekend mee. Toen ik daar later meer vanaf wist, gaf me dat energie. Daardoor kan ik vragen van de jongens beter beantwoorden.”

Ambitie

“Mijn ambitie is uitvoerder worden. Daarna zien we wel verder. Bij Rendon heb je de mogelijkheid om door te leren in een team waar je jezelf in kunt zijn. Een team waar je naast hard werken ook mee kunt lachen. Dat vind ik belangrijk op werkgebied.”

Ben je student en zoek je een stage waarbij je veel leert en jezelf ontwikkelt? En zoek je een stagebedrijf waar je de mogelijkheid krijgt om na je stage in dienst te komen? Dan komen we graag in contact met jou! Neem contact op met onze HR-adviseur via: hrm@rendon.nl.