Meters maken en samen lachen

In gesprek met betonwerkers Bjorn, Ronald en Frank.

In de keet mengt de geur van koffie met geluiden van werkzaamheden buiten. Wanneer iedereen voorzien is van een bakkie, delen Bjorn, Ronald en Frank hun verhaal. Ze vertellen over hun werk als betonwerkers bij Rendon.

Het is alweer veertien jaar geleden toen Frank kennismaakte met Rendon. “Hiervoor zat ik in de kunststof vloeren. Maar door mijn allergie voor epoxy (een kunststofsoort), moest ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via via kwam ik bij Rendon terecht als betonwerker. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk? De diversiteit in werkzaamheden die je bij projecten hebt.”

Eén team één taak

Ronald werkt nu drie jaar bij Rendon en is het helemaal met Frank eens. De woorden van zijn collega herinneren de betonwerker aan een project in Sliedrecht dat de mannen in 2021 samen deden. Ze herstelden betonschades aan de balkons en de galerij van vijf flats. Ronald: “We renoveerden de flats volledig. Het gaf me een kick toen we na een aantal maanden het project afrondden. De betonschades waren hersteld en de vloeren op de balkons waren weer mooi gecoat. Dit hadden we toch maar weer gedaan met zijn allen.”

Diverse werkzaamheden voor meer uitdaging

Collega Björn reageert. “Ik was eigenlijk altijd meer van het coaten van betonvloeren. Omdat je ten opzichte van andere betonrenovatiewerkzaamheden, meer resultaat ziet. Maar bij Rendon ontdekte ik dat ik verschillende werkzaamheden uitvoeren net zo leuk vind. Het houdt mijn werk dynamisch en uitdagend. Aan welke werkzaamheden je moet denken? Hemelwaterafvoeren repareren, consoles herstellen, vloeren coaten en betonwerk schilderen.”

Betonrenovatie met de paplepel erin gegoten

Hoewel hij vijftien jaar ervaring heeft in de betonrenovatie, werkt Björn nu twee jaar bij Rendon. Björn: “Sommige mensen weten al hun hele leven dat ze later brandweerman of politieagent willen worden. Ik wist dat niet. Wat ik wel wist, was dat in de schoolbanken zitten niks voor mij was. Mijn vader werkte in de betonrenovatie. Het was vanzelfsprekend dat ik dit werk ook ging doen.”

Verder ontwikkelen in de betonrenovatie

Afgelopen jaar werd er aan Björn gevraagd of hij de opleiding Betonreparateur Niveau 3 wilde volgen. Hier zei hij geen ‘nee’ tegen. “Leren in de praktijk past beter mij me. Ik vind het fijn dat ik de kans krijg me verder te ontwikkelen.”

Meer weten over Rendon als erkend leerbedrijf? Klik hier.

Meters maken en samen lachen

Wat de ambities van de mannen zijn? Frank: “Ik kijk niet veel vooruit. Ik vind het belangrijk dat ik met plezier naar mijn werk ga. En dat ik samen met mijn collega’s meters kan maken op een project.” Ronald bevestig dit: “Ik heb een fijne werkdag als we aan het eind van de dag zien dat we veel hebben gedaan.” “En hebben gelachen.” vult Björn aan. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Ga je graag aan de slag bij een organisatie waar je jezelf kunt ontwikkelen? Vind jij het belangrijk om in een hecht team te werken? En heb je affiniteit met betonrenovatie? Dan komen we graag in contact met je! Stuur een mailtje naar onze HR-adviseur: hrm@rendon.nl. Direct solliciteren? Bekijk hier de vacatures op onze website!