Hef Wonen tekent samenwerkingscontract met Rendon

De handtekeningen zijn gezet! In het derde kwartaal van 2024 gaan we aan de slag met het energetisch verduurzamen van een woningcomplex voor Hef Wonen. Hierdoor verbetert het energielabel van het complex naar label B.

Wegwerken E, F, G labels

Sinds vorig jaar adviseren wij Hef Wonen over hoe ze de E, F en G energielabels weg kunnen werken. Dat is belangrijk, want de Nationale Prestatieafspraken voor Volkshuisvesting hebben als doel dat er aan het eind van 2028 in Nederland geen woningen meer met energielabel E, F en G zijn.

24 woningen verduurzamen

Naast dit advieswerk geeft Hef Wonen ons nu ook een eerste uitvoerende opdracht. “De goede adviezen en de fijne samenwerking geven ons het vertrouwen om Rendon deze opdracht te geven”, vertelt Harm Hogendoorn, projectmanager bij Hef Wonen.

In 24 woningen vervangen we het enkelglas in de ramen door HR++ isolatieglas en waarborgen we de veiligheid van het gebouw door te zorgen voor brandwerende voorzieningen in de trappenhuizen. Daarnaast schilderen we de kozijnen, ramen en de deuren aan de binnenzijde.

Waarom we woningen verduurzamen?

Traditionele woningen zorgen vaak voor een groot deel van de CO2-uitstoot. Dit komt onder meer door het gebruik van fossiele brandstoffen als je de woning verwarmt en koelt. Door te verduurzamen en de woning energie-efficiënt te maken, kunnen we de uitstoot van broeikasgassen verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Maar duurzaam verbouwen, renoveren of transformeren gaat niet alleen om de milieuwinst. Want ook economisch en maatschappelijk wint duurzaam renoveren het van sloop en nieuwbouw.

Samen voor een duurzame toekomst

Het verduurzamen van woningen voor woningcorporaties en verenigingen van eigenaren (VvE’s) doen we graag samen. We zijn één van de ketenpartners in OMDUS. Deze holding heeft als doel om haar opdrachtgevers volledig te ontzorgen in de verduurzaming en het onderhoud van vastgoed. Op die manier willen we een leefbare wereld creëren. Nu en voor de generaties na ons.

Benieuwd naar hoe we samenwerken aan het duurzaam renoveren van woningen? Klik hier. Meer weten over onze aanpak? Neem contact op voor een goed gesprek.