Persbericht: Rendon is nieuwe partner voor dagelijks onderhoud Vidomes

PERSBERICHT van Vidomes

Vier nieuwe aannemers voor het dagelijks onderhoud per 1 januari

19-12-2023

Alle afspraken zijn rond en de handtekeningen gezet: per 1 januari 2024 werkt woningcorporatie Vidomes samen met vier vaste aannemers voor het dagelijks onderhoud. Dat zijn Bouwmeester, Coen Hagedoorn, Rendon en Huurman Leiden. Vidomes-bestuurder Daphne Braal ziet uit naar de samenwerking: “We zijn als partners allemaal even gedreven om onze huurders goed, persoonlijk en snel te helpen. En juist bij reparaties is dat zo belangrijk.”

Klanttevredenheid verder verhogen

Onder dagelijks onderhoud vallen reparaties, en de werkzaamheden om een woning helemaal klaar te maken voor nieuwe huurders. Het gaat om een langdurig partnerschap van maximaal acht jaar. Daarom ging er een heel zorgvuldig selectieproces aan vooraf. Braal zegt daarover: “We willen met deze partners de klanttevredenheid van onze huurders verder verhogen. Zo hebben we heldere afspraken over doorlooptijden van reparaties, de kwaliteit van de werkzaamheden en de manier waarop we met elkaar onze huurders helpen. Alles op basis van onderling vertrouwen én scherpe afspraken met elkaar.”

Win-win voor alle partijen

Huurman verzorgt al langere tijd het dagelijks onderhoud van Vidomes, Bouwmeester nu een jaar. De samenwerking met Coen Hagedoorn en Rendon is nieuw. Ook de aannemers zijn blij met deze stap.

John Bouwmeester, eigenaar van Bouwmeester Aannemersbedrijf, vertelt namens de aannemers: “Deze langdurige samenwerking biedt continuïteit van ons werkaanbod en een stevige basis om onze dienstverlening te verbeteren. Zo hebben we als aannemer onze eigen wijken waarin we investeren. En door samen op te trekken, leer je van elkaar. Dat merkten we al tijdens de voorbereidingen – de aannemers en Vidomes bundelden hun kennis en ervaringen. Zo word je samen beter, met meer tevreden klanten als resultaat. En dat is waar het ons natuurlijk om gaat: dat huurders gewoon goed geholpen worden.”

Verdeling per werkgebied

De huurders van Vidomes merken weinig van de overgang. Zo blijft de manier waarop ze een reparatieverzoek indienen hetzelfde. Wel kan het zijn dat huurders een andere aannemer tegenkomen, omdat er per werkgebied een heldere verdeling is gemaakt. Meer weten over die verdeling? Kijk op www.vidomes.nl/aannemers-reparaties.