Constructief betonherstel aan wooncomplex in Katwijk

betonrenovatie en -onderhoud, Woningbouw en VvE's

Een bestelauto rijdt tegen de galerij van een wooncomplex. Een betonnen console raakt beschadigd en brengt de constructieve veiligheid van de galerij in gevaar. Wij krijgen de opdracht de console te vernieuwen. Zodat het gebouw weer veilig is voor haar bewoners en omwonenden.

Constructieve veiligheid

Consoles ondersteunen galerijen en/of balkons van complexen en gebouwen. Als een van die consoles beschadigt, heeft dat invloed op de constructieve veiligheid van het gebouw, de galerijen en de balkons. En op het wooncomfort van de bewoners. Daarom is het belangrijk dat het beton snel en vakkundig wordt hersteld.

Een prachtige klus

Na onderzoek naar de staat van de console besluit de opdrachtgever om deze te vervangen. Een prachtige klus voor onze betonspecialisten!

Allereerst zorgen we voor een tijdelijke ondersteuning van de flat. Daarna slopen we de beschadigde console en maken we een bekisting voor de nieuwe. Daarin plaatsen we een stalen wapening. Deze versterkt het beton en zorgt ervoor dat het bestand is tegen trek en buigkrachten. Vervolgens gieten we beton in de bekisting. Als het beton voldoende uitgehard is, wordt de bekisting verwijderd en blijft de betonnen console over.

Kwaliteit

Al onze betonreparaties worden getest op kwaliteit (conform de CUR-aanbeveling 118). En onze werkzaamheden zijn gecertificeerd. Naast de BRL 3201-2 voor constructief betonherstel en het KOMO-procescertificaat voor het uitvoeren van betonreparaties, hebben we het Vca-certificaat en een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem (NEN-EN-ISO 9001).

De beste aanpak, ook voor jou!

Constructief herstel van de galerijvloer, het balkon, de draagmuur of de parkeergarage? Of problemen met de betonconstructie van een gevel of monumentaal pand?

Dankzij betonrenovatie zorgen wij ervoor dat de betonconstructie weer voldoet. En naast advies over de juiste betontechniek, denken onze betonspecialisten graag mee over een lagere milieubelasting, financieel aantrekkelijke oplossingen en esthetiek. Meer weten over wat we voor je vastgoed kunnen betekenen?