Duurzame transformatie in Rijswijk

De ‘Metamorfose’ is een uniek project waarbij de nieuwe eigenaren zoveel mogelijk zelf bepalen hoe de bouw van hun droomhuis verloopt en welke duurzame keuzes ze maken.

Rendon samen met Steenvlinder aan de slag

“De ambitie van de klanten ligt hoog”, vertelt koperscoach Karin Beukers van Steenvlinder. “Tot nu toe hebben álle klanten gekozen voor duurzame maatregelen.” Dit voorjaar start Rendon met de transformatie van het kantoorgebouw aan de Koopmansstraat. Samen met Steenvlinder herontwikkelen we het pand naar wooncomplex. Een mooie uitdaging, want er zullen verschillende groene maatregelen worden getroffen.

NIEUWS IN BEELD

Korting voor koper bij duurzame keuze

Justin Biemans Manager Grote Projecten RendonJustin Biemans, manager grote projecten Rendon: “Het is een prachtig initiatief dat Steenvlinder deze leegstand nieuw leven in blaast. Daarnaast geven zij kopers korting op hun kavelprijs als zij kiezen voor een warmte-terugwin-installatie en maximale isolatie.Hoe prachtig is dat? Iedereen wil toch samenwerken met een partij die kopers stimuleert om duurzaam na te denken.”

Duurzaam wooncomplex

Karin: “Sommige kopers ambiëren een gasloze, of nog beter een energieneutrale woning. Om dat mogelijk te maken kunnen kopers op het dak van het gebouw zonnepanelen plaatsen. Rendon plaatst loze leidingen waardoor bewoners zonne-energie in hun meterkast kunnen ontvangen.”

Woonplezier en betrokkenheid

“Dat is zo uniek is aan dit project,” zegt Justin. “Steenvlinder vertrouwt op de kracht van mensen zelf: door zelf te bouwen, maak je bewustere keuzes over jouw bijdrage aan de samenleving. De koper krijgt maximale vrijheid en zeggenschap. Als multidisciplinaire aannemer maken wij een stabiele basis voor zijn droomhuis. Zo zorgen we samen voor duurzame woningen, meer woonplezier en een grotere betrokkenheid bij de buurt.”

Bekijk meer duurzame projecten
    • Woningbouw
    • Duurzaam Renoveren
    • Hellevoetsluis | Maassluis | Spijkenisse
    • Vastgoed
    • Herbestemming
    • Lelystad
    • Woningbouw
    • Duurzaam renoveren
    • Helmond

Complete ‘Metamorfose’

Steenvlinder en Rendon zorgen voor al het collectieve en het casco, zodat de kopers in hun ‘lege doos’ aan de slag kunnen.

De buitenschil krijgt een complete metamorfose. Naast het vernieuwen van het dak en de gevelkozijnen, komen er nieuwe galerijen. Bewoners krijgen een prachtige entree met aangrenzend parkeerterrein en een praktische fietsberging. Als laatste worden de gevels groen gemaakt, door het aanbrengen van beplanting over de hele hoogte en breedte.

De vakmannen verwijderen het oude interieur en maken een nieuwe indeling voor de appartementen. Alle gezamenlijke ruimtes worden piekfijn afgewerkt. Om de nieuwe bewoners van alle gemakken te voorzien, komen er ook nieuwe liften in het appartementencomplex.

De 62 appartementen worden voorzien van afvoeren en aansluitingen zoals riolering, hemelwaterafvoer, elektra, gas, water, CAI en telecom. De appartementen hebben een eigen meterkast en CVZ-systeem voor zonnepanelen. Zodat de kopers zich volledig kunnen focussen op de binnenkant van hun appartement.

IMPRESSIE NIEUWS

Zo’n tweede leven geeft energie!

Steenvlinder geeft dit levenloze gebouw een tweede leven door vastgoedtransformatie. Rendon krijgt het vertrouwen om samen met toekomstige bewoners een meerwaarde te creëren voor people, planet én profit. Een samenwerking waar iedereen energie van krijgt!