Winkelcentrum Muziekwijk straalt tijdens de feestdagen

Het gedateerde winkelcentrum in Almere krijgt een complete metamorfose

Winkelcentrum Muziekwijk wordt in twee fasen compleet gerenoveerd. Na de renovatie van de winkelpassage, startte we dit voorjaar met de renovatie van de buitenkant. Bezoekers kunnen deze feestdagen al genieten van het vernieuwde winkelcentrum.

Nieuws in Beeld

Herkenbare en welkome uitstralingen

In opdracht van SPF Beheer B.V. startte we dit voorjaar met de werkzaamheden. De buitenzijde van de winkelpuien werd in dezelfde moderne antraciet kleur geschilderd als de binnenkant van de winkelstraat. Elke winkelier krijgt nieuwe lichtreclame voor een uniforme uitstraling van het winkelcentrum.

Speciale coating tegen graffiti

De geel met zwarte tegels aan de buitenzijde van het winkelcentrum zijn vervangen door steenstrips met dezelfde kleur en uitstraling als de omringende bebouwing. De puien werden afgewerkt met milieuvriendelijke Steni gevelplaten in verschillende grijstinten. Alles is behandeld met een graffitibestendige laag voor een lange levensduur.

Vier ton staal voor nieuwe entree

De oude rode stalen punten bij de entrees zijn verwijderd. Daarna is er vier ton nieuw staal op het winkelcentrum geplaatst om de entree te vergroten. Daarbij is een deel van de oude staalconstructie hergebruikt als fundering voor het nieuwe staal. In de negen meter brede nieuwe entree komt een splinternieuwe schuifpui. De entree worden afgewerkt met bamboe voor een fijne akoestiek en stijlvol afgewerkt met antraciet gevelplaten.

Samen met winkeliers

In de voorbereiding van de werkzaamheden was er veel aandacht voor de impact van de uitvoering. De winkeliers konden gewoon open blijven en wij zorgden te allen tijde voor de veiligheid. Naast het ontzorgen, overlegden we steeds samen over de beste oplossingen. Fijn dat de winkeliers zo betrokken waren. Dat zorgt voor meer winkelplezier voor de bezoekers.

Klaar voor de feestdagen!

We zijn druk bezig met het bekleden van de nieuwe entrees. Er wordt hard gewerkt om de metamorfose van winkelcentrum Muziekwijk klaar te hebben voor de drukte van de komende feestdagen.

Vastgoed renoveren Boterhoek in Best Winkelcentrum

Nieuwsgierig naar een ander winkelcentrum dat we renoveerden. Bekijk de Referentie van Winkelcentrum de Boterhoek in Best.

 

 

 

Bekijk ook het persbericht van Omroep Almere.