Renovatie buurthuis Bario in Den Haag

Overheid en maatschappelijk, schilrenovatie

Het buurthuis is van groot belang voor sociale cohesie in de wijk. Gemeente Den Haag schreef een aanbesteding uit voor de renovatie van buurthuis Bario in de Haagse Transvaalwijk. Natuurlijk deed Rendon mee en… we wonnen de aanbesteding! Samen met Dick Deijk, projectleider voor de Gemeente Den Haag, ging Rendon de uitdaging aan om het buurthuis aan de Kockstraat een warme en welkome uitstraling te geven.

Comfort en veiligheid

Het buurthuis wordt intensief gebruikt door bewoners, wijkwerkers en welzijnsorganisatie Zebra. Comfort en veiligheid staan daarom voorop. De beglazing en borstweringspanelen zijn beide vervangen door isolerend materiaal. De isolatie houdt de warmte in het buurthuis in de winter langer binnen en in de zomer langer buiten. Het materiaal is geluidsabsorberend en verhoogt het leef comfort van medewerkers en bezoekers. Ook plaatsten onze vakmannen een nieuwe stalen wenteltrap op de binnenplaats van het buurthuis. Zo kan iedereen veilig van het dakterras naar de binnenplaats.

PROJECT IN BEELD

Uitstraling en bescherming

De grijze betonnen randen en kolommen zijn geconserveerd met een warme tint betonverf. Voor het metalen hekwerk en de trap koos de Gemeente Den Haag voor een contrasterende zwarte kleur. Onze schilders pakten meteen de houten kozijnen en deuren mee. “De nieuwe kleur van het beton vind ik prachtig, dit smelt mooi samen met de rest van de buurt”, vertelt Ronald Wijnands, beheerder van buurthuis Bario en werkzaam bij welzijnsorganisatie Zebra. Naast een frisse, warme uitstaling van het buurthuis beschermt de verf ook de kozijnen en staalconstructie tegen alle weersomstandigheden.

Van nature oplossingsgericht

“Van nature ben ik erg oplossingsgericht. Daarom klikte het zo goed met Marcel Gorree, projectleider van Rendon. De nieuwe buitendeur klemde door de deurdranger. Met Marcel heb ik er geen omkijken naar. Marcel luisterde en regelde meteen een oplossing: er werd een nieuwe deurdranger geplaatst. Eén belletje en de vakman stond klaar.”

We worden weer gezien

Onze schilders en timmermannen maakten buurthuis Bario in Den Haag weer zichtbaar. Ronald vertelt: “Een bewoner in de wijk vroeg aan mij: ‘Hoe lang staat dit pand er al? Gaan jullie iets er bij bouwen?’ Het is leuk dat we weer gezien worden, dat is natuurlijk wat je wilt als buurthuis. Iedereen mag zich welkom voelen. Wij staan klaar voor buurtbewoners, van jong tot oud. Daarbij benutten wij de talenten en mogelijkheden van mensen en geven hen de kans om problemen zelf op te lossen, als het kan binnen hun sociale netwerk. Daarnaast organiseren we een multicultureel programma om verbinding te creëren in de Transvaalbuurt.”

Het mooiste compliment

Tot slot geeft Ronald het mooiste compliment dat we kunnen krijgen: “Al 20 jaar werk ik in dit buurthuis. Ik heb veel aannemers zien komen en gaan. Dit werk is het soepelst verlopen in al die 20 jaar én het mooist opgeleverd van allemaal.”

Zoekt u ook één partner die alle disciplines in huis heeft? Bekijk hoe wij werken voor de overheid.