Prachtige elementen van Japanse ambassade behouden bij herbestemming

interieurverbouwing, Kantoor en commercieel, vastgoedonderhoud

Op de Tobias Asserlaan in De Haag wordt de voormalige Japanse ambassade, de Botervloot, grondig herschapen in oude glorie. Dit gebouw gaat dienen als hoofdkantoor van Urban Interest. Veel bouwstellingen, veel hekken rondom, veel activiteit, maar alles is erop gericht om de overlast te beperken. Vastgoedeigenaar Urban Interest zag alle potentie in dit imposante gebouw dat grenst aan landgoed Zorgvliet.

Het complex omvat 1.945 m2 is gelegen op een royaal perceel van ruim 5.100 m2. Het betreft een rijksmonument en staat bekend onder de naam ‘de Botervloot’. Het pand is jarenlang in eigendom en gebruik geweest als ambassade van het Keizerrijk Japan.

Rendon werd gevraagd om de voormalige ambassade klaar te maken voor wederopbouw. Allereerst werden het prachtige marmer en kalkzandsteen zeer goed beschermd met afdekvlies, voorzetwanden en spaanplaten. Onze vakmannen verwijderden het oude tapijt en reinigden het marmer dat op sommige plaatsen verstopt zat achter het stof. Ook sanitair, plafonds en tussenwanden werden weggehaald. Airco’s, verlichting en bedrading zijn gedemonteerd. Om het pand snel klaar te maken voor wederopbouw, werkt Rendon als hoofdaannemer samen met onderaannemers.

PROJECT IN BEELD

Tijdens de werkzaamheden voor wederopbouw, schreef Urban Interest de aanbesteding uit voor herbestemming. Natuurlijk deed Rendon mee. We wonnen de aanbesteding!

Rendon herstelt het bijzondere villa-complex volledig in de oude luister en glorie. De portierswoning blijft bestaan en ook de tuin wordt volledig heringericht en opgeknapt naar het oorspronkelijke ontwerp van ambassade van het Keizerrijk Japan.

Nieuwsgierig hoe wij werken? Klik dan hier.