Groot onderhoud balkons en buitenschilderwerk wooncomplex Rijswijk

schilderwerken, Woningbouw en VvE

Een mooie klus voor onze vakmensen, die plezier hadden in de diversiteit van het groot onderhoud

In een parkachtige omgeving, midden in een woonwijk en met vrij uitzicht over het Rijswijkse Bos ligt appartementencomplex Burgemeester Elsenlaan 243-305 in Rijswijk. Het kleinschalig complex heeft royale appartementen met veel lichtinval en zonnige balkons. De VvE van actieve bewoners wordt ondersteund door Vervane Beheer.

Vervane Beheer helpt VvE’s met financieel en technisch beheer. Zij gaven Rendon opdracht voor groot onderhoud aan de balkons en het buitenschilderwerk van het complex aan de Burgemeester Elsenlaan.

Groot onderhoud buitenzijde appartementencomplex

Het groot onderhoud betrof een groot aantal verschillende elementen aan de buitenzijde van het complex. Een mooie klus voor onze vakmensen, die plezier hadden in de diversiteit van het werk.

  • Betonherstel van de betonnen en gietijzeren balkon onderdelen.
  • Reinigen van de balkonplafonds
  • Vernieuwen van de aansluitvoegen rondom de kunststof kozijnen
  • Reinigen van de kunststof puien
  • Nieuwe dekvloer voor de bordessen van de noodtrappen.
  • Schilderwerk van de houten gevelkozijnen, -ramen en -deuren
  • Schilderen van de betonnen balkons en balkonhekwerken

Project in Beeld

Strakke planning, minimale overlast

Om bewoners minimaal te belasten, plaatsten we steigers aan de buitenzijde van het gebouw. Dankzij een strakke planning was het werk in enkele weken klaar. Alle bewoners konden voor de zomervakantie genieten van een frisse buitengevel en mooi opgeknapte balkons.

Wist je dat

Henk Bostelaar onze schilders kenner! Rendon

Henk Bostelaar is uitvoerder bij Rendon en één van onze wandelende encyclopedieën als het gaat over schilderwerk. Henk vertelde een mooi weetje over de historie van de verf die we gebruikten voor het appartementencomplex aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk.

“We schilderden met Rust-oleum Noxide afgelakt met Alkythane. Wist je dat… Rustoleum ooit is uitgevonden in de scheepvaart. De Schotse zeekapitein Robert Fergusson merkte dat zijn visserschip niet roestte op plaatsen waar visolie was gemorst. Dankzij deze ontdekking ontwikkelde die kapitein de eerste roestwerende verf op visoliebasis. In 1921 vervolmaakte hij een verf zonder onaangename geur die roest tegenging en na één nacht droogde. Ook vond hij de juiste formule voor een metaalprimer op visoliebasis zonder onaangename geur die in één nacht droogt. Deze 1-Component watergebaseerde elastomere coating is een ultieme corrosiebescherming. Met roestbescherming van wel 15 jaar in de hoogste corrosieklasse C5-M volgens ISO 12944. De verf is 200% elastische laag barst en bladdert niet en is ook nog UV- en stootbestendig.”