Gevelonderhoud en betonrenovatie in Papendrecht

betonrenovatie en -onderhoud, Woningbouw en VvE

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van de flat Menno ter Braakstraat in Papendrecht vroeg Rendon voor hun gevelonderhoud en een onverwachte betonrenovatie.

PROJECT IN BEELD

Gevelonderhoud

“We ontdekten dat de dekvloer van meerdere balkons los kwam en besloten dit meteen te onderzoeken. De problemen werden veroorzaakt door vocht tussen de dekvloer en de tegelvloer die bewoners zelf hadden aangebracht op hun balkon.” Harry van den Herik is de administrateur van VvE Menno ter Braakstraat.

Betonrenovatie en onderhoud MJOP RendonHarry: “Onze flat telt zes verdiepingen en de balkons waren niet berekend op het extra gewicht van deze ‘dubbele’ vloeren. Daardoor ontstonden vochtproblemen in de kim en ging het beton scheuren. We vroegen Rendon om mee te denken over de beste aanpak.”

Een onverwachte tegenvaller

De dekvloeren zijn hersteld en netjes op afschot gemaakt, zo wordt het overtollige regenwater goed afgevoerd. Tijdens het verwijderen van de loszittende verf aan de onderkant van de balkons ontdekten onze schilders betonschade. “Dat was een onverwachte tegenvaller. Ook al waren deze kosten niet opgenomen in ons MJOP, moesten we toch snel een besluit nemen. Want stel je voor dat er stukjes beton naar beneden zouden vallen”, vertelt Harry.

Leerpunten

In nauw overleg besloot de VvE om naast de gevelrenovatie ook de betonrenovatie te laten uitvoeren. Dat betekende een uitloop van de werkzaamheden. Harry: “Ook al probeert Rendon de overlast zoveel mogelijk te beperken, de extra werkzaamheden en de bouwvak tussendoor betekenen ook dat de vakmannen langer over de vloer komen: 4 maanden in plaats van 2. Daarnaast wisten we dat er meerwerk zou zijn, maar niet hoeveel precies. Ik begrijp dat het lastig is om dat op voorhand te vertellen, maar het was voor ons belangrijk om zo snel mogelijk te weten waar we aan toe waren.”

Vloercoating op maat en frisse uitstraling

Ondanks de grote investering, zijn de bewoners van de flat blij met de frisse uitstraling. “We konden kiezen voor een vloercoating op maat. De basis is neutraal grijs met subtiele witte, zwarte en bordeauxrode snippers die goed matchen met het schilderwerk van onze flat.” Ook de betonnen lateien, de balkons en balkonhekjes werden geschilderd met bijpassende verf. Harry: “We kunnen weer jaren vooruit.”

Oppervlakte: 6 verdiepingen, balkonzijde van de gevel
Duur: 12 weken
Werkzaamheden: Gevel onderhoud en betonreparatie

We houden van ons vak en laten uw vastgoed weer stralen! Nieuwsgierig? Bekijk onze diensten.