31 woningen energieneutraal renoveren in ’s-Hertogenbosch

duurzaam renoveren, Woningbouw en VvE

Voor Brabant Wonen werken wij aan energieneutraal renoveren van 31 oude officierswoningen in de wijk Op ’t Zuid naar nul-op-de-meter in Den Bosch. Wij maken de woningen energieneutraal en voeren meteen een aantal werkzaamheden aan de binnenzijde van de woning uit om een totale upgrade van de woningen te realiseren.

PROJECT IN BEELD

Zo vervangen we bijvoorbeeld de badkamer, keuken en het toilet. Tevens wordt al het andere benodigde onderhoud in deze renovatie meegenomen.

Energieneutraal renoveren

Vanwege de ondiepe voortuinen (slechts 1 meter diep) is een schilrenovatie de ideale oplossing voor deze na-oorlogse woningen. Door de compacte installatiekast aan de voorzijde van de woning (30 cm diep) is het mogelijk een schilrenovatie toe te passen zonder de erfgrens te passeren. Wel staan we voor een logistieke uitdaging, omdat de woningen gelegen zijn in het centrum van de stad. Er is weinig ruimte in de wijk voor de vrachtwagens om de geveldelen te lossen. Wij onderzoeken of de ambitie van Brabant Wonen haalbaar is: in alle woningen het regenwater scheiden en gebruiken in de woning. We gaan immers voor duurzaamheid in al zijn facetten!

Inmiddels zijn de voorbereiding gestart: inventarisatie werkzaamheden, koude opname woningen, bewondercommunicatie en intensief overleg met gemeente, waterschap en Enexis. De uitvoering start medio augustus 2018.

Nieuwsgierig naar de meerwaarde voor uw woningcorporatie of VvE ? Bekijk onze dienst duurzaam renoveren voor uw vastgoed.