Ravage bij parking in Wormerveer

Opnieuw stortte er een betonvloer van een parkeergarage in zonder dat er slachtoffers vielen. En weer mocht dat een wonder heten. Net als vorig jaar bij Eindhoven Airport kwam in Wormerveer iedereen met de schik vrij.

DekaMarkt ontruimd

Met een dreun stortte 360 m² beton van de parkeergarage in Wormerveer naar beneden. De garage zit boven de DekaMarkt aan Plein 13. De DekaMarkt is ontruimd en gesloten. Personeel is elders opgevangen. Een naastgelegen pand wordt uit voorzorg ook ontruimd.

NIEUWS IN BEELD

Stalen ligger onder betonvloer bezweken

Uit eerste bevindingen blijkt dat een stalen ligger onder de betonvloer is bezweken. Een deel van 30 bij 12 meter van de tweede verdieping van de parkeergarage is terechtgekomen op de eerste verdieping, ter hoogte van de in- en uitrit van de garage.

Onderzoek slachtoffers en veiligheid

Hulpdiensten met speurhonden hebben het ingestorte deel van het pand onderzocht. Er zijn onder het puin geen personen aangetroffen. Het team kon met het onderzoek starten nadat deskundigen hadden beoordeeld dat ze veilig naar binnen konden. Het is volgens de Veiligheidsregio niet de verwachting dat nog meer delen van de parkeergarage gaan instorten.

Bekijk het interview met Jason Doorson, woordvoerder Veiligheidsregio.

We staan voor jullie klaar

Voor de DekaMarkt verzorgt Rendon al het service en mutatie onderhoud aan de buitenkant van de panden. Wij zijn opgelucht dat er niemand gewond is geraakt door het instorten van de parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer. Sterkte, en we staan voor jullie klaar als dit nodig is!

Lees meer over betonrenovatie en betononderhoud of onderzoek & advies.

Fotografie: Twitter-Gerben80, Inter Visual Studio, Annabel Boriglione en Miranda Goezinne.