Zelfbouw Metamorfose van start

Wethouder Armand Van de Laar, Marnix Norder van woningcorporatie Steenvlinder en Bart Kruyning van Rendon onderhoudsgroep wensen alle zelfbouwers veel succes en plezier tijdens een bijzondere starthandeling. Zij schreven hun gelukswensen op het bouwdoek dat hangt aan het hek bij zelfbouwproject Metamorfose in Rijswijk. Rendon zorgt ervoor dat het gebouw veilig en bouwklaar wordt gemaakt voor de zelfbouwers.

NIEUWS IN BEELD

‘Alles zelf bepalen aan je huis’

Toekomstige bewoners Marion kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Voor ons is het belangrijk dat we alles helemaal zelf bepalen”, vertelt Marion, die nu nog in Voorburg woont. Ze kozen voor het penthouse op de bovenste etage. “Prachtig en heel licht met aan alle kanten ramen. We gaan ook weinig wanden plaatsen”.

‘Alle vier de kinderen een eigen kamer’

Ook Astrid staat te popelen om in haar appartement te klussen: “Wij wonen nu in Ypenburg met vier kinderen en willen dat alle kinderen een eigen kamer hebben”, legt ze uit. “Op de vloer hebben we al uitgetekend waar de plaats is van de kamers, de keuken en ja zelfs… waar de eettafel komt.”

Veel eigenaren gaan zelf aan de slag

De klussers moeten nog even geduld hebben. Want om veilig te klussen, neemt Rendon eerst het gezamenlijke deel op zich: Het leidingwerk tot de voordeur van de woningen, de trappen, de liften, maar ook het dak, de gevels en kozijnen. Dat moet in maart 2019 klaar zijn. Dan gaan de eigenaren aan de gang. Ze doen het zelf of zetten professionals in. Een jaar later, in maart 2020, moet iedereen klaar zijn.

Projectleider van Rendon leidt alle aanwezige bij het persmoment rond door het gebouw.

Meer kantoren worden in Rijswijk omgebouwd tot woningen. Maar wat dit project zo bijzonder maakt, is dat de nieuwe bewoners zelf hun  huis bouwen binnen de muren en plafonds van het gebouw. Vanaf € 97.500 heb je al een deel van een etage. P.S. Er zijn nog twee kavels onder voorbehoud beschikbaar.

Nieuwsgierig naar dit prachtige project? Bekijk ook de referentie.

Bekijk het originele nieuwsbericht op TV Rijswijk.