‘We doen het hier echt samen’

In gesprek met… Nina en Trijntje

Nina van Leeuwen (links) en Trijntje Spruijt (rechts) zijn verantwoordelijk voor de calculatie en werkvoorbereiding van de onderhoudsopdrachten en projecten bij Rendon in Eindhoven. In dit verhaal vertellen ze over hoe ze het werken bij Rendon ervaren. Trijntje: “Ik voelde me hier direct thuis.”

Nina: “Vroeger tekende en schilderde ik altijd veel. Na de middelbare school volgde ik dan ook een opleiding tot schilder.” In 2017 startte Nina bij een schildersbedrijf. Nina: “Maar al snel kwam ik erachter dat het schilderwerk fysiek zwaar voor me was. Zag ik me dit tot mijn 65ste doen?”

Van schilder naar calculator/werkvoorbereider

Nina keek om zich heen naar andere mogelijkheden binnen de schilderswereld. “Rekenen vond ik op de middelbare school erg leuk. Het krijgen van inzicht in kosten en opbrengsten van een bedrijf vind ik erg interessant.” Toen ze de vacature van calculator/werkvoorbereider bij Rendon in Eindhoven tegenkwam, werd ze dan ook erg enthousiast. Ze solliciteerde. Het klikte tijdens het kennismakingsgesprek en ze werd aangenomen.

‘Als ik vragen heb, dan kan ik altijd bij iemand terecht’

Een hecht team met korte lijntjes

Op den duur had het team van Nina nóg meer versterking nodig. Haar nieuwe collega werd Trijntje. In mei 2022 startte ze bij Rendon. Trijntje: “Ik voelde me hier meteen thuis. Ik kwam terecht in een klein team; we waren met zijn vieren. De lijntjes waren kort. Wanneer ik vragen had, dan kon ik altijd bij iemand terecht.”

‘Er wordt hard gewerkt. Maar op zijn tijd is er ook ruimte voor een grapje’

Hard werken en lachen

Met de komst van Trijntje was het team weer compleet. Trijntje: “We zorgen ervoor dat projecten zo goed mogelijk verlopen. We doen het hier echt samen.” “Dat klopt!”, vult Nina aan. “Er wordt hard gewerkt. Maar op zijn tijd is er ook ruimte voor een grapje en voor wat minder serieuze dingen.” Nina: “Zo is er op de vestiging elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel en eten we met het team één keer in de week samen een broodje in de kantine.”

‘Je krijgt hier veel ruimte om opleidingen te volgen’

Aandacht voor groei

De twee vinden ontwikkeling erg belangrijk. Trijntje vertelt dat Rendon dit ook erg hoog in het vaandel heeft staan. “Tijdens ontwikkelgesprekken kijkt je leidinggevende samen met jou naar je sterke eigenschappen en je ambities. Vervolgens focus je op dat waar jij je graag verder in wil ontwikkelen.” “Je krijgt hier ook veel ruimte om opleidingen te volgen”, vult Nina aan.

Nieuwe rollen

In september 2022 werd Rendon overgenomen door Caspar de Haan. Door de overname vindt er tijdens projecten op de vestiging in Eindhoven steeds meer samenwerking plaats tussen de twee organisaties. Nina: “Daardoor veranderden ook onze rollen.”

Trijntje: “Deze werden specifieker. Na de overname vroegen ze ons naar welke rol we toe wilden groeien.” Trijntje koos voor de rol van werkvoorbereider en Nina voor die van planvormer. Trijntje: “De kansen die je krijgt omdat je nu overgenomen bent, als organisatie ben je groter, vind ik fijn.” Nina sluit zich daarbij aan: “We zitten hier goed op onze plek.”

Ga je graag aan de slag bij een organisatie waarin je werkt in een hecht team? En waar ruimte is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling? Maak dan eens kennis met ons! Mail onze HR-adviseur Carina van der Tuijn: hrm@rendon.nl. Direct solliciteren? Bekijk hier de vacatures op onze website!